Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oysin yh­teis­päi­vys­tyk­ses­sä siir­ry­tään ta­kai­sin kevään ko­ro­na­tes­taus­jär­jes­te­lyi­hin – vii­kon­lop­pu­na tehtiin mo­lem­pi­na päivinä yli sata ko­ro­na­tes­tiä

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystys muuttaa koronanäytteenoton käytäntöjään takaisin kevään malliin tiistaista alkaen. Koronatestiin saavutaan 11.8. alkaen sisäänkäynnistä K.

K-sisäänkäynti on käytössä päivittäin kello 8–18.

Tehtyjen koronatestien määrä on ollut Oysissa selvässä kasvussa.

Koronaepidemiatilanne on ollut kesän ajan rauhallinen Pohjois-Pohjanmaalla, ja näytteitä on otetty Oysissa päivittäin muutamia kymmeniä. Elokuussa koronatesteihin on kuitenkin alkanut saapua yhä enemmän hengitystieoireisia potilaita.

Viikonloppuna näytteitä otettiin yli sata kappaletta molempina päivinä.

– Tämän vuoksi palamme keväällä rakennettuun toimintamalliin, jossa koronanäytteeseen saavutaan ovesta K, ja päivystyksen pääovi A1 jää muiden potilaiden käyttöön, kertoo Oysin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen tiedotteessa.

Oys muistuttaa, että turvavälien säilyttäminen ja hyvä käsi- ja yskimishygienia ovat jatkossakin tärkeitä toimia koronaepidemia-aallon välttämiseksi.

Jos epäilee koronavirustartuntaa, ensiksi voi täyttää oirearvion omaolo.fi-sivustolla. Oululaiset voivat soittaa kaupungin koronavirusneuvontaan numeroon 08 558 41414. Muiden kuntien asukkaat voivat olla yhteydessä omaan terveyskeskukseensa.

Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa on saatavilla Oysin ympärivuorokautisesti palvelevassa neuvontanumerossa 08 315 2655.

Pohjois-Pohjanmaalla on tähän mennessä todettu yhteensä 151 koronatartuntaa.