Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

OYS va­rau­tuu hoi­ta­jien lakon al­ka­mi­seen per­jan­tai­na, kii­ree­tön­tä hoitoa pe­ru­taan – neu­vot­te­lut vält­tä­mät­tö­män suo­je­lu­työn mää­räs­tä kesken

Lakko tarkoittaa isoja muutoksia toimintaan. OYS pyytää ajanvarauksen saaneita tarkkailemaan puhelimiaan mahdollisen vastaanottoajan peruutuksen vuoksi.

Hoitajien ammattijärjestöjen Tehyn ja Superin loppuviikosta uhkaava lakko muuttaa merkittävästi sairaaloiden toimintaa Oulussa ja Oulaisissa.

Jätetyn lakkovaroituksen mukaan lakko alkaisi 1.4. kello 6.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti tiistaina, että OYSin päivystys toimii lakon toteutuessa supistetulla henkilökunnalla samoin kuin synnyttäjien vastaanotto.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan lakon aikana keskitytään turvaamaan päivystyksellinen hoito, jotta potilaiden henki ei vaarannu.

– Esimerkiksi synnytykset, tehohoito ja päivystykselliset leikkaukset meidän täytyy pystyä hoitamaan myös lakon aikana. Neuvottelut suojelutyön määrästä ovat vielä kesken, Nevala kertoo tiedotteessa.

Hoitajien lakko on alkamassa perjantaina 1. huhtikuuta, jollei sopua synny ennen sitä.
Hoitajien lakko on alkamassa perjantaina 1. huhtikuuta, jollei sopua synny ennen sitä.
Kuva: Teija Soini

Kiireetöntä hoitoa perutaan

Lakko osuu kiireettömään hoitoon, joka joudutaan lakon toteutuessa perumaan.

Keskiviikosta alkaen perutaan perjantain 1.4. ja maanantain 4.4. vastaanottoja ja toimenpiteitä. Uudet ajat varataan OYSin toimesta ja ne ilmoitetaan potilaille lakon loputtua.

OYS pyytää ajanvarauksen saaneita tarkkailemaan puhelimiaan mahdollisen vastaanottoajan peruutuksen vuoksi.

PPSHP:n mukaan mahdollisiin kysymyksiin tai potilaspuheluihin ei yksiköissä todennäköisesti pystytä lakon aikana vastaamaan.

Kiireellisissä tapauksissa suositellaan ottamaan yhteyttä ensisijaisesti oman kunnan terveyskeskukseen. Hätätapauksissa potilaita pyydetään olemaan yhteydessä oman kunnan terveyskeskukseen tai Oulun seudun yhteispäivystykseen. Ennen päivystykseen saapumista suositellaan soittamaan numeroon 116 117.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koska mahdollisen lakon kestoa ei tiedetä, vastaanottoaikoja ei peruta pitkältä ajalta. Näin lakon loppuessa päästään mahdollisimman nopeasti normaaliin toimintaan.

Nevalan mukaan aikojen perumisesta ilmoitetaan noin kaksi päivää ennen vastaanottoaikaa.

– Tämän vuoksi pyydämme, että potilaamme seuraavat puhelimiaan, Nevala sanoo.