Kaleva julkaisee pyhien aikana uudelleen parhaita tähtijuttuja. Tämä juttu on julkaistu alun perin 10.4.2023.
Kurkku. Aivan tavallinen tuorekurkku.
Vihannes herättää tunteita puolesta ja vastaan.
Heli Montonen tietää sen omasta kokemuksestaan, koska ihmiset juttelevat hänelle kurkusta kasvotusten ja sosiaalisen median välityksellä.
Toisinaan mielipide on jyrkän kurkkuvastainen. "Hyi, eihän tuota voi syödä. Aivan kamalan makuista."
– On se tosi ihmeellistä. Suomalaisittain tuntuu, että kurkku on ihan perusraaka-aine, joka ainakin minulta löytyy aina jääkaapista, Montonen naurahtaa.
Montonen on "kurkkusuursyömäri". Hän tuntee tuotteen läpikotaisin.
Kun Montoselta kysyy kurkusta, analyysi tulee kuin apteekin hyllyltä. Hän pystyy muun muassa vertaamaan ja ulkomaisen kurkun makua vaivatta.
Suursyömäri kuulostaa kurkkutieteen professorilta. Piinkovalta asiantuntijalta.
Mutta sitä hän ei ole. Montosen taloudessa kovin tietotaito on jossain ihan muualla.
– Minulla on mielipiteitä. Mauri on tämän talouden kurkkuasiantuntija.
Maurin asiantuntemus on todistetusti kovaa valuuttaa.
TikTokissa seuraajia on kissankarvan verran alle 680 000.