Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulussa sii­vo­taan edel­leen Paula- ja Ah­ti-myrs­ky­jen jäl­kei­siä tuhoja – "Myrs­ky­jen seu­rauk­se­na ta­lous­met­sis­sä kaatui noin 4 000–5 000 puuta, tar­koit­taa satoja rek­ka­kuor­mal­li­sia"

Siivoustyöt kestävät ainakin ensi talveen asti.

Paula- ja Ahti-myrsky kurittivat koko Suomea kesäkuussa, mutta erityisen voimakkaasti säärintamat iskivät juuri Ouluun.

Hetkellisten tulvien lisäksi kaupunki- ja metsäalueilla kaatui paljon puita, jotka aiheuttivat myös ajoneuvo- ja kiinteistövahinkoja pitkin Oulun seutua. Tuhoja on siivottu siitä lähtien.

– Myrskyjen jälkeen siivottiin heti akuutit tuhot, jotta kulkuväylät saatiin avattua liikenteelle. Ydinkeskustan puistot sekä Raatin- ja Linnansaaren alueet on jo saatu siivottua kokonaan. Metsäisemmillä alueilla, kuten Hupisaarilla siivoukset ovat vielä osittain kesken, Oulun kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen kommentoi.

Pulkkinen kertoo, että kaupungin myrskytuhojen siivoamista on tehty kesän mittaan muiden kunnossapitotöiden ohella eikä tuhojen siivoamiseen ole palkattu lisätyövoimaa.

Metsissä tuhansia kaatuneita puita

Metsien puolella myrsky teki tuhoja erityisesti Jäälin ja Utajärven alueilla.

– Myrskyjen seurauksena talousmetsissä kaatui noin 4 000–5 000 puuta ja asemakaavan alueella myös tuhansia runkoja. Määrä tarkoittaa satoja rekkakuormallisia. Se on paljon enemmän kuin normaalien myrskyjen jälkeen, Oulun kaupungin metsätalousinsinööri Antti Käpylä selvittää.

Käpylä kertoo, että myrskyn jälkeen kaupunki on joutunut kaatamaan entistä enemmän puita ja lahoista tai vanhoista puista on tehty myös entistä enemmän ilmoituksia. Kaikkia puita ei kuitenkaan voida tai ole järkevä kaataa.

– Jäälistä on saatu korjattua lähes kaikki myrskyjen aiheuttamat tuhot.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.