Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Oulun sek­suaa­li­ri­kok­sis­sa selvä lasku, ul­ko­maa­lais­ten te­ki­jöi­den osuus vä­hen­ty­nyt – kuun­te­le uusi ri­kos­pod­cast, jossa muis­tel­laan vuonna 2018 pal­jas­tu­nut­ta rajua ri­kos­vyyh­teä

"Keväällä mietittiin, onko väheneminen tilapäistä koronan aikaansaamaa ja loppuvuodesta tilanne pahenee. Mutta näin ei onneksi käynyt", Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen kuvailee.

Lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista tehdyt ilmoitukset ovat vähentyneet Oulussa.

Poliisin tietoon tuli marraskuun loppuun mennessä 77 lapseen kohdistuvaa seksuaalirikosta Oulun kaupungin alueella.

Viime vuoden vastaavana aikana luku oli 103, eli ilmoitusten määrä on laskenut edellisvuodesta noin 25 prosentilla.

– Keväällä mietittiin, onko väheneminen tilapäistä koronan aikaansaamaa ja loppuvuodesta tilanne pahenee. Mutta näin ei onneksi käynyt, Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen kuvailee.

Lapseen kohdistuvalla seksuaalirikoksella tarkoitetaan esimerkiksi seksuaalista ahdistelua, törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää lapsenraiskausta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.