Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun poliisi kes­kit­tää lii­ken­ne­val­von­taa lähelle isoja po­lii­si­ase­mia – "He­rät­tää val­von­taa suo­rit­ta­vis­sa po­lii­seis­sam­me är­ty­mys­tä"

Kun valvontaa keskitetään taajamiin, merkitsee se väistämättä haja-asutusalueelle suuntautuvien työmatkojen vähenemistä ja sen myötä tilipussin pienenemistä.

Oulun poliisilaitos keskittää liikenteen valvontaa toimialueensa isoimpiin taajamiin loppuvuoden ajaksi.

Marras-joulukuun ajan poliisilaitoksen liikennevalvontaryhmien valvonnan painopiste on pääasiassa Oulun, Kajaanin, Ylivieskan ja Kuusamon poliisiasemien lähialueilla.

– Valvontaa suunnataan taajamiin sinne, missä liikenneonnettomuusriskit ja liikennevirrat ovat suurimpia, keskittämispäätöksen tehnyt ylikomisario Tommi Heikkilä kuvailee. Hän johtaa Oulun poliisilaitoksella liikenneyksikköä, jossa työskentelee noin 50 poliisia.

Heikkilän mukaan esimerkiksi Oulun kaupungin alueella on suuri tarve liikenteen valvonnan lisäämiselle. Liikenneryhmän poliisit valvovat loppuvuonna Oulussa esimerkiksi suojatiesääntöjen noudattamista, pikkujoululiikenteen kuljettajien ajokuntoa, nopeusrajoituksia, ikääntyneitä kuskeja, onnettomuusherkkiä risteysalueita ja raskasta liikennettä.

Heikkilä on hyödyntänyt näiden valvontakohteiden valinnassa muun muassa tuoreita tilastoja taajamissa tapahtuvista liikenneonnettomuuksista ja kuolinkolareista.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.