Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun poliisi jahtasi yöllä kahta karkuun kaa­haa­vaa kor­ti­ton­ta moot­to­ri­pyö­räi­li­jää

Molemmat ajoneuvot otettiin toistaiseksi poliisin haltuun.

Oulun poliisilla oli torstain ja perjantain välisenä yönä kaksi erillistä tehtävää, joissa moottoripyörän kuljettaja ajoi poliisia karkuun.

Ensimmäinen tilanne sattui hieman ennen puoltayötä Raksilan alueella. Poliisi yritti pysäyttää moottoripyörän kuljettajaa tarkistaakseen tämän ajokunnon ja -oikeuden, mutta kuljettaja lähti ajamaan kovaa vauhtia karkuun.

Poliisi jahtasi kuljettajaa Karjasillan kautta Höyhtyälle, jossa kuljettaja saatiin kiinni tämän kaaduttua ojaan.

Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta moottoripyörään. Häntä epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Toinen tapaus sattui Iissä aamuyöllä, kun partio yritti pysäyttää kuljettajaa rutiinitarkastukseen. Tälläkin kertaa kuljettaja lähti kaasu pohjassa ajamaan ja poliisi seurasi tätä ensin Iin alueella ja lopulta Simon kautta Kemin puolelle, kunnes moottoripyörästä loppui polttoaine.

Tälläkään kertaa kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Lisäksi häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kovan nopeuden vuoksi.

Molempien tapausten ajoneuvot otettiin toistaiseksi poliisin haltuun.