Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Oulun kes­kus­tas­sa on useita katuja, joilla ei saa ajaa öisin – poliisi jakoi satoja huo­mau­tuk­sia vii­kon­lo­pun te­ho­val­von­nan aikana

Poliisi jakoi huomautuksia myös sähköpotkulautojen käytöstä ja puuttui alaikäisten päihteiden käyttöön.

Oulun keskustassa Rantakadulla, Kiikelissä ja Kaarlenväylällä on öisin voimassa ajokielto. Tämä tarkoittaa, että kello 22–06 välillä näillä väylillä ei saa ajaa moottoriajoneuvoilla, mukaan lukematta takseja ja tonteille ajavia.

Todella monet kuljettajat rikkovat kieltoa ja Oulun poliisi antoikin tästä huomautuksia yli sadalle kuljettajalle viime viikonlopun aikana.

Poliisi valvoi keskustan aluetta perjantaina ja lauantaina tehostetusti. Valvonnan ensisijaisena kohteena oli erityisesti nuorten päihteiden käyttö ja yleinen järjestys ja turvallisuus.

Poliisin tiedotteen mukaan nuoria oli liikkeellä kohtalaisen vähän ja aikuisetkin käyttäytyivät rauhallisesti. Poliisi takavarikoi viikonlopun aikana alaikäisiltä noin kolme litraa alkoholia ja teki viisi lastensuojeluilmoitusta.

Poliisi antoi myös suullisia huomautuksia muutamille sähköpotkulautailijoille, jotka kyyditsivät toista henkilöä.

Sunnuntaina kiekkokansa jalkautui kaduille juhlimaan Suomen MM-kultaa. Juhlinta sujui pääosin rauhallisesti kauppahallin katolle kiipeilyä lukuun ottamatta.

Lue lisää: Poliisi patisti kiek­ko­kan­san alas Oulun kaup­pa­hal­lin ka­tol­ta, jonne oli eksynyt myös lii­ken­ne­merk­ki – muuten kul­ta­juh­lat su­jui­vat rau­hal­li­ses­ti

– Rauhallisesta viikonlopusta lienee kiittäminen paitsi kansalaisia myös luontoäitiä, sillä oletettavasti myös epävakainen sää osaltaan hillitsi viikonlopun juhlintaa, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi kertoo jatkavansa öisten ajokieltojen valvontaa kesän aikana.