Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poliisi patisti kiek­ko­kan­san alas Oulun kaup­pa­hal­lin ka­tol­ta, jonne oli eksynyt myös lii­ken­ne­merk­ki – muuten kul­ta­juh­lat su­jui­vat rau­hal­li­ses­ti

Jääkiekon MM-kultaa juhlineet oululaiset kiipeilivät kauppahallin katolle. Poliisi kävi patistamassa heidät alas.
Jääkiekon MM-kultaa juhlineet oululaiset kiipeilivät kauppahallin katolle. Poliisi kävi patistamassa heidät alas.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan maanantaina, ettei kaduilla juhlinut kiekkokansa aiheuttanut isompia häiriöitä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Poliisin tehtävät olivat määrältä ja laadultaan tyypillisiä ajankohtaan nähden.

Juhlaväen meno oli kuitenkin tavallista riehakkaampaa siinä mielessä, että poliisi joutui puuttumaan kauppahallin katolla rimpuiluun.

Kalevan lukijakuvissa sekä Kalevan omassa kuvagalleriassa on nähtävissä, kuinka kymmenet ihmiset kiipesivät kauppahallin katon lisäksi myös muun muassa toripoliisin päälle tuulettelemaan.

Johtokeskuksen mukaan poliisi kävi paikan päällä patistamassa juhlijat alas ja komento uskottiin ilman vastusteluja. Poliisi valvoi muuten keskustan aluetta tavalliseen tapaan useiden partioiden voimin.

Kauppahallin vieressä on rakennustelineitä, sillä sen vesikatto on parhaillaan remontin alla. Kuvien perusteella katolle kiivettiin sivussa olevia tikapuita pitkin. Kiipeilijät etenivät kauppahallilta myös keskeneräisen Torihotellin kattorakenteiden päälle.

Vahinkoja ei ole ilmennyt

Oulun liikekeskuksen toiminnanjohtaja Leena Vuotovesi kertoo, että kauppahallin katto ja muut rakenteet tarkistettiin maanantaiaamuna, eikä vahinkoja ilmennyt.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.