Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kau­pun­gin jär­jes­tä­mät kou­lu­kyy­dit kul­ke­vat lakosta huo­li­mat­ta – op­pi­lai­den van­hem­pia suo­si­tel­laan tar­vit­taes­sa viemään kou­lu­lai­set itse tai kimp­pa­kyy­dil­lä

AKT:n alaisten bussikuskien lakko voi vaikeuttaa koulu- ja työmatkaliikennettä Oulussa keskiviikosta 1. maaliskuuta alkaen. Oulussa lakko koskee Koskilinjoja, joka liikennöi yli puolet Oulun seudun paikallisliikenteen vuoroista.

Koulut ovat lähettäneet Oulussa vanhemmille tiedotteita lakon vaikutuksista. Kalevan tietojen mukaan ainakin Oulun Lyseon lukio on lähettämässään tiedotteessa suositellut vanhempia esimerkiksi järjestämään mahdollisuuksiensa mukaan opiskelijoiden kouluun pääsemisen itse tai kimppakyyditysten avulla.

Lakko ei vaikuta Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden itse hankkimiin koulukuljetuksiin, eikä linjoihin joita liikennöivät Revon Turistiliikenne tai Oubus.

Jos kuljetusalan työnantajat ja AKT eivät löydä sopua työtaisteluun, linja-autoliikenteen henkilökunnan lakon on määrä alkaa keskiviikkona 1. maaliskuuta klo 03.00. Lakko kestäisi enintään perjantaihin 10. maaliskuuta kello 03.00 asti.

Koskilinjat, joiden kuljettajia lakko koskee, kertoi maanantaina keskittävänsä resursseja erityisesti aamun ja iltapäivän vuoroihin ja ajavansa vuoroja esihenkilövoimin. Koskilinjojen tavoitteena on liikennöidä 10 auton vahvuudella.

Oulun joukkoliikenne on julkaissut verkkosivuillaan alustavia tietoja siitä, mitkä linjat liikennöivät lakon aikana, mutta tarkka tieto kulkevista linjoista selviää vasta, kun Koskilinjoilla on tiedossa lakkoon osallistuvien