Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Vanhat kuvat: Kesäkuu Oulussa 20 vuotta sitten – Au­to­to­rin py­sä­köin­ti­alueel­le suun­ni­tel­tiin elo­ku­va­kes­kus­ta, täl­lai­sia olivat te­ras­sit

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulun ajan­va­rauk­set­to­mas­sa ko­ro­na­ro­ko­tuk­ses­sa vain vähän kä­vi­jöi­tä – ­ro­ko­tus­pis­te toi­min­nas­sa kou­lu­jen alkuun saakka

Ylijääneitä rokoteannoksia hyödynnetään toisen rokotuksen saajilla.

Oulun kaupunki avasi viime viikon tiistaina ajanvarauksettoman rokotuspisteen ensimmäisen rokotuksen ottajille. Tähän mennessä palvelulle on ollut vain vähän kysyntää.

– Rokotteita on annettu päivässä vain 100–150 kappaletta, joten rokottautujia on ollut vähemmän kuin toivoimme. Päivittäin on ollut varattuna 500 annosta, Ouluhallin koronarokotuksen palveluesimies Päivi Rintasaari kommentoi.

Lue myös: Ou­lu­hal­lil­le avataan ajan­va­rauk­se­ton ro­ko­te­pis­te – tar­koi­tet­tu en­sim­mäis­tä ro­ko­te­an­nos­taan ha­ke­vil­le.

Yksi syy vähäiseen rokottautumiseen piilee Rintasaaren mukaan siinä, että 40-vuotiaista iso osa on jo rokotettu. Nuoret sen sijaan eivät halua ottaa rokotetta tai ole tietoisia ajanvarauksettomasta mahdollisuudesta.

– Ajanvaraukseton rokotuspiste on toiminnassa todennäköisesti koulujen alkuun asti, Rintasaari kertoo.

Rokotusväliä mahdollista lyhentää

Rintasaaren mukaan 10–15 prosenttia jättää päivittäin tulematta omaan rokotusvuoroonsa. Joko siihen on jätetty tarkoituksella tulematta tai vastaavasti rokotusaikaa on siirretty myöhemmäksi.

Käyttämättä jääneitä rokotteita on kuitenkin alettu hyödyntää toisen rokotuksen saajilla, joiden on mahdollista aikaistaa vuoroaan.

Mikäli ensimmäisen rokotteen saamisesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa, voi oman rokotusajan siirtää viikolle 29 eli kuluvalle viikolle perustellusta syystä, tiedottaa Oulun kaupunki. Muita toisen rokotuksen aikoja ei voi vaihtaa.

Toisen rokoteajan vaihtaminen onnistuu ainoastaan puhelimitse, ja aikoja on tarjolla vain rajallisesti.

Juttua päivitetty 19.7.2021 kello 14.44: otsikkoa muokattu.