Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ou­lu­lais­ten työn­te­ki­jöi­den löy­tä­mi­nen Stora Enson teh­taal­le voi osoit­tau­tua haas­teek­si – "Tällä het­kel­lä osaa­vas­ta työ­voi­mas­ta on pulaa", TE-toi­mis­ton joh­ta­jak­si ni­mi­tet­ty Pirjo Jun­tu­nen toteaa

Puute työntekijöistä on Pohjois-Pohjanmaan suurin työmarkkinaongelma. Oulun kaupunki katsoo, että Stora Enson kaipaama työvoima voidaan kouluttaa.

Pohjois-Pohjanmaata vaivaava työvoimapula voi tehdä oululaisen työvoiman löytämisen Stora Enson uudistuvaan tehtaaseen haastavaksi.

Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tuoreen lausunnon mukaan laaja työvoimapula on maakunnan isoin työmarkkinahaaste. Puutetta tekijöistä on monella alalla, kuten myyntityössä ja sote-palveluissa, mutta alueella kaivattaisiin tekijöitä myös konepajateollisuuteen, kuljetukseen sekä kone- ja laitekorjaukseen.

Stora Enso kertoi viime viikolla muuttavansa Oulun tehtaalla toisenkin käytöstä poistetun paperikoneen kartonkikoneeksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.