Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­sen ker­ros­ta­lon huo­neis­tois­ta kumpusi oi­keus­kiis­ta –  Ta­loyh­tiö otti mie­len­ter­veys­kun­tou­tu­jil­le vuok­rat­tu­ja asun­to­ja haltuun

Oulun käräjäoikeus on ratkaissut kiistan, joka koskee oululaisessa asunto-osakeyhtiössä tehtyjä mielenterveyskuntoutujiin liittyviä päätöksiä.

Riidan keskiössä on useita kymmeniä huoneistoja sisältävä kerrostalo, jonka ensimmäisessä kerroksessa on toistakymmentä osaketta. Osakkeiden omistajat vuokrasivat ne valtakunnalliselle firmalle, joka puolestaan jälleenvuokrasi asuntoja mielenterveyskuntoutujille.

Viime syksynä taloyhtiö päätti, että se ottaa nuo huoneistot hallintaansa. Päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, että huoneistoja käytetään osana liiketoimintaa. Tämän katsottiin olevan olennaisesti vastoin taloyhtiön  yhtiöjärjestyksen käyttötarkoitusta.

Hallintaanottoa perusteltiin myös sillä, että liiketoiminnasta aiheutuu järjestyshäiriöitä. Tällaisiksi häiriöiksi lueteltiin muun muassa häiriöt piha-alueella ja käytävillä, tupakoinnista aiheutuva savu ja tumpit, muu epäsiisteys, ruuasta aiheutuvat hajuhaitat kuten ruuan käry sekä ruokottomuuksien huuteleminen.

Taloyhtiö oli antanut asiasta varoituksia, mutta sen mukaan asuinhuoneistojen käyttötarkoituksen vastainen käyttö ja järjestyshäiriöt jatkuivat edelleen.

Oikeudenkäynnin keskiössä olevassa kerrostalossa on kymmeniä huoneistoja. Kuvan kerrostalo ei liity tapaukseen.
Oikeudenkäynnin keskiössä olevassa kerrostalossa on kymmeniä huoneistoja. Kuvan kerrostalo ei liity tapaukseen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

”Eräät osakkaat haluavat päästä naapuristaan eroon”

Osakkeiden omistajat ja valtakunnallinen firma vaativat käräjäoikeudessa, että hallintaanottopäätökset julistetaan pätemättömäksi perusteettomina.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.