Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Nyt kan­nat­taa päi­vit­tää so­vel­luk­set ja olla tark­ka­na somessa – Ve­nä­jäl­tä py­ri­tään vai­kut­ta­maan mie­li­pi­tei­siim­me, myös ko­ti­mai­set hui­ja­rit ovat liik­keel­lä

Yksityishenkilöiden kautta pyritään vaikuttamaan asenteisiin, kyberhyökkäysten kohteena ovat yleensä ohjelmistot. Kysyimme gallupissa oululaisilta, ovatko he kohdanneet venäläismielistä vaikuttamista verkossa.

Oululaislähtöisen Petri Kiutun puhelin pirisi toukokuun alussa, kun tuttavat ilmoittelivat hänen nimensä nousseen esiin Venäjän trollitehtaan ylläpitämässä ryhmässä. Kiuttu on selkokielisen uutisjulkaisun Selkosanomien päätoimittaja.

Samassa ryhmässä venäjämieliset mainitsivat muitakin suomalaisia päätoimittajia. Viestissä levitettiin valheellista tarinaa siitä, että suomalainen media muiden länsimaiden kanssa kieltäytyisi haastattelemasta venäläisiä viranomaisia. Ryhmän jäseniä kehotettiin maalittamaan eli häiriköimään mainittuja henkilöitä.