Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mu­raa­lis­taan tun­net­tu ker­ros­ta­lo nurin Rak­si­las­sa – Pitkän talon tilalle suun­ni­tel­laan kor­keam­paa ra­ken­nus­ta

Kaupungin puoleisen seinän muraali joutuu hävitykseen, jos uusi talo rakennetaan vanhan tilalle.

Raksilan pitkä kerrostalo on tyylipuhdas 1970-luvun arkkitehtuurin edustaja. Se herätti jo aikanaan mielipiteitä kumpaankin suuntaan.
Raksilan pitkä kerrostalo on tyylipuhdas 1970-luvun arkkitehtuurin edustaja. Se herätti jo aikanaan mielipiteitä kumpaankin suuntaan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Raksilaan nurkitusten Oulun kaupungin ympäristötaloa lähelle eteläistä alikulkusiltaa on vireillä asemakaavan muutos, jossa on tarkoitus purkaa nykyinen kerrostalo ja rakentaa tilalle uusi suuremmalla rakennusoikeudella.

Talo sijaitsee Kainuuntien ja Ratakadun kulmauksessa. Tavoitteena on, että  siitä tulisi käyttötarkoitukseltaan nykyisen kaltainen asuinkerrostalo, ja korttelin alakertaan voisi sijoittua liike- ja toimitiloja.

Aloitteen asemakaavan muutoksesta on tehnyt omistaja Asunto Oy Raksila. Tontin pinta-ala on 3 125 neliötä. Vuonna 1974 rakennetussa nykyisessä talossa on neljä kerrosta ja niin sanottu maanpäällinen kellarikerros. Tavoitteena on nostaa kerroslukua, mutta kuinka paljon, sitä ei vielä tiedetä.

– Se on jatkossa suunnittelukysymys. Tontti on aika pitkällä massalla valmiiksi rakennettu, joten korkeampi rakennus on mahdollinen ja hakijan tavoite, sanoo kaupungin kaavoitusarkkitehti Ville Honkonen.

Varsinaisesti alueella ei ole rajoituksia esimerkiksi kaavarungossa, kuinka korkeaa rakentamista tontille voi toteuttaa. Käytännössä ympäristö sanelee, millaiseen korkeuteen uusi talo voi nousta. Lähistöltä löytyy esimerkiksi yhdeksänkerroksisia taloja.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.