Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Me­ri–­La­pis­sa useita rat­ti­juo­pu­muk­sia vii­kon­lo­pun aikana

Poliisi sai useita kuljettajia kiinni rattijuopumuksista Meri-Lapissa perjantain ja lauantain aikana. Kuvituskuva.
Poliisi sai useita kuljettajia kiinni rattijuopumuksista Meri-Lapissa perjantain ja lauantain aikana. Kuvituskuva.
Kuva: Susanna Eksymä

Rattijuopot ja pahoinpitelyt ovat työllistäneet poliisia Meri-Lapissa viikonlopun aikana.

Poliisi tavoitti useita rattijuoppoja liikenteestä Meri-Lapin alueella perjantaina ja lauantaina.

Hätäkeskus hälytti poliisin perjantaina päivällä kiireelliselle liikenneonnettomuustehtävälle Keminmaahan, jossa oli tapahtunut kahden henkilöauton nokkakolari. Poliisin lisäksi paikalle oli kutsuttu useita pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä.

Yksi kolarin osallisista oli tulossa Keminsuuntieltä ja kääntymässä Rovaniementietä vasemmalle kohti Keminmaata. Kuljettajan kertoman mukaan hän ei ollut havainnut risteävää liikennettä, vaan törmäsi autollaan kahdesta eri suunnasta tulleeseen autoon.

Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta sekä rattijuopumuksesta. Yksi kolarin autojen kuljettajista vietiin sairaalaan tarkistettavaksi vammojen vuoksi ja kolme autoa vaurioitui.

Tyypillinen huumeratti Kemissä

Myöhään illalla perjantaina poliisi kohtasi liikennevalvonnassa epäillyn rattijuopon Kemissä. Henkilöauton ratissa ollut, sekavasti käyttäytynyt mies puhalsi nollat, mutta kertoi käyttäneensä huumausaineita. Poliisi tutkii asiaa huumausaineen käyttörikoksena, rattijuopumuksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lauantaina iltapäivällä poliisi ilmoitettiin epäilys rattijuopumuksesta Pellossa. Poliisi tavoitti henkilöautoa kuljettaneen ulkopaikkakuntalaisen miehen, joka puhalsi alkometriin lukemat 1,02 mg/l. Kuljettaja kuljetettiin verikokeen kautta Kemin poliisivankilaan. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Lauantaina alkuillasta poliisi sai ilmoituksen kaatuneesta mopoilijasta Ylitorniolla. Mopoa kuljettanut mies puhallutettiin ja puhallustulos oli 1,23 mg/l alkoholia hengitysilmassa. Ambulanssi tarkasti miehen vammojen varalta, mutta hänellä ei todettu jatkohoidon tarvetta. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Pahoinpitelyitä

Meri-Lapin alueella ilmoitettiin poliisille myös pahoinpitelyitä, joista kaksi tapahtui yleisellä paikalla ja kohdistui alaikäisiin.

Toinen pahoinpitelyistä tapahtui Kemissä lauantaina aamuyöstä ja tapahtumapaikalta otettiin kiinni yksi henkilö epäiltynä pahoinpitelystä. Toinen pahoinpitely tapahtui Pellossa lauantaina iltapäivällä.

Näiden lisäksi Kemissä yksityisessä asunnossa tapahtui yksi epäilty pahoinpitelyrikos, josta epäilty vietiin kiinniotettuna Kemin poliisivankilaan.

Rovaniemellä vilkas viikonloppu

Rovaniemellä poliisilla oli tiedotteensa perusteella tavanomaisen vilkas kesäviikonloppu. Virkavaltaa työllistivät muutamat rattijuopot. Poliisin piti ratkoa myös väkivaltatilanteita ja kotihälytyksiä. Yksi henkilö otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikoksesta, koska kyseisellä henkilöllä oli epäilyn mukaan pieni määrä vähittäismyyntikappaleiksi pakattuja huumepusseja hallussaan.