Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton Poh­jois-Poh­jan­maan piiri saattaa hakea va­li­tus­lu­paa Hai­luo­don kiin­teän yh­tey­den ve­si­lu­vas­ta – aikaa on 6. hel­mi­kuu­ta saakka

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ei ole vielä päättänyt, valittaako se Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä hylätä luonnonsuojelupiirin tekemä valitus Hailuodon kiinteän yhteyden saamasta vesiluvasta.

Piirin puheenjohtaja Esko Saari kertoo, että päätökseen tutustutaan nyt kaikessa rauhassa.

– Päätöksellä on pituutta yli 70 sivua. Kun olemme perusteellisesti tutustuneet siihen, päätämme pyydämmekö valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Takaraja on 6. helmikuuta, joten siihen mennessä olemme päätöksemme tehneet, Saari toteaa.

Hailuodon kiinteä yhteys tulee koostumaan kahdesta sillasta ja pengertiestä. Havainnekuva Hailuotoon menevästä Huikun sillasta.
Hailuodon kiinteä yhteys tulee koostumaan kahdesta sillasta ja pengertiestä. Havainnekuva Hailuotoon menevästä Huikun sillasta.
Kuva: Väylävirasto

Hallinto-oikeudessa kiinteän yhteyden vesilupaan tuli tarkennuksia. Yhteyden vaikutuksia luontoon on seurattava vuoteen 2029 asti. Seurannan pohjalta ely-keskukselle on laadittava uusi suunnitelma siitä, miten seurantaa pitää jatkaa tämän jälkeen.

Saaren mukaan nämä tarkennukset ovat lähinnä muodollisia päivityksiä vesilupaan, jonka hakemisesta on jo aikaa kulunut.

– Meidän näkemyksemme mukaan kiinteän yhteyden rakentaminen on luonnon kannalta erinomaisen huono päätös.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.