Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kuntien on ra­ken­net­ta­va tu­pa­kan­tump­pi­ros­kik­sia, joiden kus­tan­nuk­sis­ta vas­taa­vat tu­pak­ka­yh­tiöt – Pa­kol­lis­ta bio­jä­te­ke­räys­tä ei tule La­keu­den Ekon alueel­le

Ta­lo­yh­tiöi­den pak­kaus­jä­te­kul­je­tuk­set siir­ty­vät kunnan kil­pai­lu­tet­ta­vak­si – "Hin­to­jen pitäisi pi­kem­min laskea kuin nousta"

Uusi jätelainsäädäntö velvoittaa, että biojätteet on erilliskerättävä tai jätteet on kompostoitava yli 10 000 asukkaan taajamissa. Oulun Kiertokaaren alueella linjaus vedetään paljon tiukemmalle, biojätetaajamiksi määritellään vähintään 200 asukkaan taajamat.

Oulun eteläpuolella Limingassa, Tyrnävällä, Muhoksella ja Utajärvellä biojätteen keräys- tai kompostointipakkoa ei tule.

– Lakeuden Ekon alueella näin isoa taajamaa ei ole, joten biojätteen erilliskeräys tai kompostointi eivät ole tulossa pakolliseksi, huomauttaa palvelupäällikkö Tanja Sarkkinen Lakeuden Ekosta

Uutta on kuitenkin se, että jos omakotitalo sijaitsee kunnan järjestämän biojätekuljetuksen alueella, myös näiden kiinteistöjen biojätekuljetuksen kilpailuttaa kunta, ei enää kiinteistön haltija.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.