Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kun­nan­joh­ta­jat kut­su­vat Me­ri-Lap­piin pää­mi­nis­te­ri Marinin ja kolme muuta mi­nis­te­riä Ou­to­kum­mun vä­hen­nys­ten takia

Tornio

Meri-Lapin kunnat vaativat valtiota luomaan nopeasti tukipaketin Outokummun vähennyksiä helpottamaan. Kunnat vaativat, että valtio perustaa Meri-Lappiin alueellisen työryhmän koordinoimaan toimenpiteitä, joilla irtisanomisten aluetaloudelle aiheuttama isku voidaan minimoida.

Kunnat esittävät, että valtio pitää omilla päätöksillään yllä teollisuuden kilpailukykyä ja edistää teollisen tuotannon säilymistä kotimaassa.

Kunnat vaativat, että valtion tulee kansainvälisellä tasolla ajaa Eurooppaan polkumyyntitulleja aasialaista halpaterästä vastaan jo siitäkin syystä, että Torniossa tehtävällä ruostumattomalla teräksellä ja ferrokromilla on maailman alhaisin hiilijalanjälki.

– Suomen tulee jatkossakin edellyttää, että ilmasto- ja päästötavoitteet eivät siirrä tuotantoa vähemän säädeltyihin tuotantomaihin, kuntien kannanotossa sanotaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.