Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kau­pun­gin korkein valta vaihtuu kuun vaih­tees­sa – Ou­lun uusi kau­pun­gin­val­tuus­to ko­koon­tuu en­sim­mäi­sen kerran kahden viikon päästä

Uuden kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous pidetään pitkästä aikaa normaalisti kaupunginteatterin Pikisalissa. Luottamuspaikkojen sujuva jako enteilee edellistä parempaa valtuustokautta.

Korkein valta Oulussa on periaatteessa vielä tänään vanhalla kaupunginvaltuustolla. Heinäkuun vaihtuessa elokuuksi vallan ottaa eli toimikautensa aloittaa uusi, viime kesäkuun kuntavaaleissa valittu kaupunginvaltuusto. Ensimmäisen kokouksensa se pitää kahden viikon päästä, maanantaina 16. elokuuta.

Osa valtuuston alaisista toimielimistä kokoontuu vielä vanhoilla kokoonpanoillaan elokuun alussa. Niitä ovat rakennuslautakunta, yhdyskuntalautakunta ja Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunta.

– Tämä johtuu lähinnä siitä, että niiden on saatava tärkeitä ja kiireellisiä asioita päätökseen, ennen kuin uudet toimielimet saadaan valittua, selventää Oulun kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen.

Uudet tärkeimmät toimielimet valitaan ensimmäisessä valtuuston kokouksessa, jonka jälkeen vasta suurin osa lautakunnista ja johtokunnista voivat aloittaa kokoontumiskautensa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.