Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hal­lit­se­mat­to­mas­ti leviävä ko­ro­na­epi­de­mia vai­kut­taa maan ko­ko­nais­tur­val­li­suu­teen – jul­ki­ses­sa kes­kus­te­lus­sa on syytä jä­sen­tää pan­de­mian uhka entistä laa­jem­min

Koronapandemian toinen aalto koettelee Eurooppaa. Tartuntoja todetaan nyt monissa maissa niin paljon, että tilanne näyttää jopa riistäytyvän käsistä.

Ääriesimerkkinä on Belgia, 11 miljoonan asukkaan maa, jossa on viimeisen seitsemän päivän aikana todettu yli 13 000 tartuntaa. Uusia sairaalapotilaita on päivittäin yli 400 ja sairaaloissa on jo nyt yli 5 000 potilasta. Jos tilanne ei muutu, tehohoitopaikkojen maksimikapasiteetti saattaa ylittyä pian.

Liègen kaupungissa oireettomia koronatartunnan saaneita terveydenhuollon ammattilaisia on jo pyydetty jäämään töihin, koska henkilökuntaa on jo ennestään niin paljon sairauslomalla infektion tai karanteenin vuoksi.

Samoin Brysselin alueen sairaalajärjestelmä on alueen johtajan mukaan vaarassa kaatua ja potilaiden siirto muualle on hankalaa. Hoitopaikkoja ei ole rajattomasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.