Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Etä­ope­tus on kas­vat­ta­nut opis­ke­li­joi­den hy­vin­voin­ti­ero­ja – eri­tyi­ses­ti var­hai­sen vaiheen oh­jaus­ta tulee kas­vat­taa

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) on hyvin huolissaan opiskelijoiden jaksamisesta. Keväällä 2020 Oulun yliopistossa siirryttiin koronaviruspandemian vuoksi etäopetusjärjestelyihin. Lokakuussa Oulun yliopisto teki päätöksen jatkaa etäopetusta lukuvuoden 2020–2021 loppuun asti, mikä tarkoittaa siis yli vuotta etäopetuksessa.

OYY:n ja Oulun yliopiston tekemän kyselyn mukaan opiskelijoiden elämää on vaikeuttanut etäopiskelun aikana merkittävästi muun muassa stressi, elämänhallinnan, motivaation ja mielenterveyden haasteet sekä toimeentulon vaarantuminen.

Mielenterveyteen liittyvät hoidontarpeen arviot YTHS:ssä ovat tammi-lokakuun aikana lisääntyneet noin 24 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Etäopetus on merkittävästi kasvattanut opiskelijoiden hyvinvointieroja.

Muuttuneet opetusjärjestelyt ja opintojen suoritustavat sekä lisääntynyt vastuu itsenäisestä opiskelusta kuormittavat opiskelijoita, ja opiskeluyhteisön tuen puuttuminen haastaa ja kuormittaa opiskelijoita.

Etäopetuksen jatkuessa on tärkeä kiinnittää huomioita opiskelijoiden jaksamiseen ja tukemiseen opinnoissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.