Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Epi­de­mia jatkuu vai­kea­na, Poh­jois-Poh­jan­maan ko­ro­na­nyrk­ki tänään koolla – pöy­däl­lä to­den­nä­köi­ses­ti kovia uusia ra­joi­tus­toi­mia

On mahdollista, että nyrkki suosittaa tartuntatautilain pykälän 58g mahdollistamia tilojen sulkemisia kokonaan väestön kontaktien vähentämiseksi. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi uimahallien, kuntosalien ja erilaisten harrastustilojen sulkemista, eikä toiminta jatkuisi edes koronapassia vaatimalla. Koulujen etäopetusta pidetään viimesijaisena keinona.

On mahdollista, että koronakoordinaatioryhmä suosittaa Pohjois-Pohjanmaalle esimerkiksi kuntosalien ja uimahallien kokonaan sulkemista tartuntatautilain nojalla. Kuvituskuva.
On mahdollista, että koronakoordinaatioryhmä suosittaa Pohjois-Pohjanmaalle esimerkiksi kuntosalien ja uimahallien kokonaan sulkemista tartuntatautilain nojalla. Kuvituskuva.
Kuva: Vappu Kallio

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä eli koronanyrkki kokoontuu tänään tiistaina iltapäivällä.

Pöydällä on hyvin todennäköisesti entistä kovempia rajoitustoimia epidemian hillitsemiseksi maakunnassa.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluvulla katsottuna maakunnassa on yhä Suomen vaikein epidemiatilanne, ja aiempaa herkemmin leviävä omikron-variantti muodostaa tuoreen ja akuutin uhan.

Terveydenhuollon rasitus ratkaisevaa

On mahdollista, että nyrkki suosittaa tartuntatautilain pykälän 58g mahdollistamia tilojen sulkemisia kokonaan väestön kontaktien vähentämiseksi.

Tämä tarkoittaisi esimerkiksi uimahallien, kuntosalien ja erilaisten harrastustilojen sulkemista. Niiden toiminta ei voisi jatkua edes niin, että osallistujilta edellytetään koronapassia, kertoo Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen.

Tartuntatautilain pykälä 58 mahdollistaa myös yleisötilaisuuksien kieltämisen kokonaan jos se katsotaan tarpeelliseksi tartuntojen vähentämiseksi. Nyt voimassa on 20 hengen kokoontumisraja, jonka on voinut ylittää koronapassia vaatimalla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.