Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Arvio: Sai­raa­la­leik­ke­jä, toi­mis­to-huu­mo­ria ja ve­nä­läis­ma­fiaa Tekla Bergin tyyliin

Ruotsalainen Christian Unge (s. 1972) tietää, mistä kirjoittaa sairaaladekkareissaan, sillä hän työskentelee sisätautien ylilääkärinä Karoliinisessa yliopistosairaalassa Tukholmassa.
Ruotsalainen Christian Unge (s. 1972) tietää, mistä kirjoittaa sairaaladekkareissaan, sillä hän työskentelee sisätautien ylilääkärinä Karoliinisessa yliopistosairaalassa Tukholmassa.
Kuva: Kajsa Göransson
Jännitysromaani

Christian Unge: Totuuden siemen. Suomentanut Anu Heino. Tammi 2022.

Sisätautien ylilääkärinä Karoliinisessa sairaalassa työskentelevän Christian Ungen (s. 1972) toinen Tekla Berg -dekkari jatkaa juonivetoista linjaansa. Venäläiset mafiaperheet laajentavat välienselvittelyjään vapaankin maailman puolelle, ja tarvitaan kahvilla ja huulirasvapuikkoon kätketyllä amfetamiinilla käyvä tähtitohtori Tekla Berg pistämään pahat pojat ruotuun.

Tukholman Nobelsairaalassa työkaverit diagnostisoivat nuoren akuuttilääkärin pähkähulluksi, mutta ihailevat samalla toimeliasta ja näkömuistinsa avulla häikäisevää työnarkomaania. Tekla-terrieri ei irrota hampaitaan sairaalassa salaperäisistä myrkytysoireista kärsineiden potilaidensa tapauksista, ja ottaapa hän vastuulleen myös teho-osastolla veriteon todistaneen ja puhumattomaksi heittäytyneen pikkupojan.

Sairaalasarjojen faneille Ungen yksityiskohtaiset ja ammattitaitoiset potilaskertomukset ovat silkkaa juhlaa.

Googlesta itsensä näppärästi diagnostisoiva ja kehonsa tilat tiedostava lukija tunnistaa lääketieteellisiä termejä ja saa ilokseen arvata, mistä potilaan vaivat milloinkin johtuvat.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.