Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Alus­ta­ta­lou­del­la on omat sään­tön­sä – di­gi­taa­lis­ten alus­to­jen, sähkö- ja ää­ni­kir­jo­jen tar­joa­jien an­sain­ta­lo­giik­ka antaa te­ki­jöil­le mur­to-osia siitä, mikä on käy­tän­tö pai­net­tu­jen kir­jo­jen koh­dal­la

Hollywoodissa käsikirjoittajat ovat menneet lakkoon, eivätkä ensimmäistä kertaa.

Suomalaisittain uutinen ei välttämättä ole järin mullistava, vaikka toki pitkittyessään lakko vaikuttaisi tuotantojen lamaantumisen myötä myös meikäläisiin elokuvateattereihin.

Onhan bisnes globaalia ja ensi-illatkin lävähtävät ainakin suurimpien nimikkeiden kohdalla kankaille lähes yhtäaikaisesti ympäri palloa.

Ja elokuvateatterit, suomalaiset sen enempää kuin minkään muunkaan maan, eivät todellakaan tarvitsisi uusia vastoinkäymisiä, kärsiväthän ne vielä korona-ajan yleisökadon vaikutuksista.

Seurauksia odotellessa välittömästi kiinnostavaa täälläkin on lakon syy. Se on nimittäin mikäs muu kuin se digitaalinen murros, jota alustataloudeksi kutsutaan.

Suoratoistopalvelut ovat mullistaneet elokuvabisneksen siinä kuin monet muut Internet-pohjaiset palvelut muita bisneksiä.

Suoratoistopalvelut tarjoavat valtavasti katsottavaa varsin edullisella kuukausihinnalla. Se tarkoittaa osin sitä, että sisältöä myös tuotetaan huokeammin.

Digitaalisesta bisneksestä on alalla kuin alalla tullut jonkinlainen rinnakkaismaailma, jossa vallitsevat hieman eri säännöt kuin taloudessa muuten.

Yksiä häviäjiä ovat olleet käsikirjoittajat, jotka kautta Hollywoodin historian ovat olleet aliarvostettuja.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.