Rengaskauppa: Uusia ke­sä­ren­kai­ta riit­tää, mutta hinnat ovat nous­seet jonkin verran

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yri­tys­yh­teis­työ on Oulun yli­opis­ton vahvuus – tar­vit­sem­me kes­kus­ta­kam­puk­sen tuomia ve­to­voi­ma­te­ki­jöi­tä ja mo­ni­muo­to­ti­lo­ja pys­tyäk­sem­me pal­ve­le­maan elin­kei­no­elä­mää

Yritysyhteistyö ja uuden liiketoiminnan kehittäminen on aina ollut merkittävässä roolissa Oulun yliopistossa. Olemme yksi eniten yritysyhteistyötä tekevistä yliopistoista Suomessa.

Tästä hyvänä esimerkkinä on saavutuksemme radioteknologioiden saralla alkaen GSM:stä, jatkuen 5G:n kautta 6G:hen, jossa meillä on käynnissä Suomen Akatemian rahoittama suomalaisen tieteen lippulaivahanke. Ensimmäisen kahden vuoden aikana hankkeen parissa on tehty yhteistyötä 85 yrityksen kanssa.

Myös liiketoiminnan kehittämisessä yliopistolla on pitkät perinteet alkaen PolarElectron synnystä yliopistolla. 2000-luvulla yliopistossamme on saanut alkunsa yli 60 uutta yritystä. Emme kuitenkaan ratsasta menneillä, vaan kehitämme toimintaamme jatkuvasti eteenpäin.

Vuoden 2019 alussa käynnistimme innovaatiokeskuksen, johon keskitettiin yliopiston yritysyhteistyön koordinointi, liiketoiminnan kehittäminen sekä patentointiin ja lisensiointiin keskittyvät palvelut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.