Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Yö­ju­nas­sa mat­kus­ta­mi­sen ah­te­ri­tun­tu­ma muuttuu – VR:n ti­laa­mis­sa poh­joi­sen reit­tien uusissa ma­kuu­vau­nuis­sa on oma vessa, suihku ja pa­ran­net­tu ää­ni­eris­tys

Kainuussa toimiva Škoda Transtech Oy sai VR:ltä 50 miljoonan euron jättitilauksen ja valmistaa nyt VR:n yöjuniin makuuvaunuja, jotka muistuttavat yksityiskohdiltaan hotellihuoneita. Suunnittelu on tehty Oulussa.

Pehmeitä muotoja, vaaleaa puunsävyä, ripaus vihreää. Kylpyhuoneissa vessat, suihkut ja äänieristys. Siistiä, pelkistettyä ja uudenkarheaa, vähän niin kuin hotellihuoneessa tai laivan hytissä.

Tällaisia ovat sisätiloiltaan Škoda Transtech Oy:n Kajaanin Otanmäen tehtaalla vuoden 2025 loppuun mennessä raideliikenteeseen valmistuvat uudet, kaksikerroksiset yöjunavaunut. Uusissa vaunuissa saatetaan matkata Lapin ja pääkaupungin väliä aikaisintaan kesäkuussa 2025.

Vaunut tulevat liikenteeseen yöjunareiteille, eli Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Ouluun, Rovaniemelle, Kemijärvelle ja Kolariin, osaksi nykyisiä yöjunakokoonpanoja. VR:n nykyisessä yöjunakalustossa on 80 makuu- ja 33 autovaunua.

Kaikkiaan julkisen tarjouskilpailun joulukuussa voittanut tehdas valmistaa yhdeksän makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.