Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Yli­vies­kas­sa ja lä­hi­alueil­la korona käy läpi samoja ihmisiä jo toista kertaa – tes­taus­ta jou­dut­tu ra­joit­ta­maan

Koronavirus voi tarttua samaan ihmiseen uudestaan, vaikka taudin olisi sairastanut aiemmin. Näin näyttää käyvän nyt peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella, johon kuuluvat Ylivieska, Nivala, Alavieska ja Sievi.

Kallio kertoo tiedotteessaan, että alueella esiintyy nyt uusintainfektioita, joissa henkilö sairastaa taudin jo toisen kerran.

Kallion alueella on muutenkin runsaasti tartuntoja. Tilanteen vuoksi testausta on rajoitettu, joten tarkkoja tartuntamääriä voi vain arvioida. Testillä varmistettuja tartuntoja oli viime viikolla yli 350.

Kallio muistuttaa, että maskia kannattaa edelleen käyttää aina julkisissa sisätiloissa Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti, ja että rokotus antaa tehokkaan suojan koronavirustartunnan vaikeaa muotoa vastaan.