Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Yli­vies­kan ja Ii­sal­men välisen ra­ta­osan säh­köis­tys on val­mis­tu­nut – Kau­pal­li­sen lii­ken­teen aloit­ta­mi­nen vaatii vielä Tra­fi­co­min käyt­töön­ot­to­lu­van

Ylivieskan ja Iisalmen välisellä rataosalla käynnissä olleet sähköistystyöt ovat valmistuneet. Sähköistyksen viimeistelytyöt valmistuivat alkuvuoden 2024 aikana. Kaupallisen liikenteen aloittaminen rataosuudella vaatii vielä Traficomin käyttöönottoluvan.

Sähköistys saatiin valmiiksi tammi-helmikuun vaihteessa 2024. Siihen liittyvät muutos- ja asennustyöt aloitettiin keväällä 2021.

Varsinaiset rakennustyöt valmistuivat viime syksynä. Sen jälkeen rataosuudella on tehty erilaisia viimeistelytöitä. Syöttöasemaurakat saatiin valmiiksi marraskuussa ja joulukuussa suoritettiin sähköisiä mittauksia.

– Rataosuus Ylivieskasta Iisalmeen on tällä hetkellä liikennöitävässä kunnossa. Käyttöönottolupaprosessi on tällä hetkellä käynnissä,  sanoo projektipäällikkö Harri Sakki Väyläviraston tiedotteessa.

Traficomin käyttöönottolupa on tavoitteena saada maaliskuussa. Kaupallisen liikenteen aloittamisesta tiedottaa tarkemmin VR.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.