Vii­väs­ty­neet ra­ta­työt saatiin val­miik­si, junat jopa 14 tuntia myö­häs­sä – myös poh­joi­sen junissa myö­häs­ty­mi­siä

Etelästä pohjoiseen matkaavat junat ovat olleet myöhässä jopa puoli vuorokautta.

Esimerkiksi Helsingistä puoli kahdeksan aikaan sunnuntai-iltana lähtenyt Intercity 265 Kemijärvelle on myöhässä 14 tuntia. Intercity 273 Helsingistä Rovaniemelle on myöhässä 12 tuntia. Se lähti Helsingistä kello 23.13 sunnuntaina.

Syynä on juhannuksena tehtyjen ratatöiden viivästyminen Tampereen ja Toijalan välillä. Rataosuuden junat on korvattu bussivuoroilla, mutta bussien saatavuudessa voi VR:n mukaan esiintyä haasteita.

Fintraffic Rataliikennekeskus ilmoitti hieman ennen kello 12, että Lempäälässä tehty sillanvaihtotyö on valmistunut.

Viivästymiset jatkunevat koko päivän. VR tiedotti aamulla, että ratatöiden viivästymiset heijastuvat junaliikenteeseen ympäri maata ja iso osa kaukojunista kulkee myöhässä. Yöjunien odotetaan myöhästyvät tuntikausia. Aikataulut saadaan palautettua normaaliksi luultavasti vasta tiistaina.

Junien tilanteesta tiedotetaan VR:n Junaliikenne nyt - kanavalla.

VR:n mediapalvelusta kerrotaan, että matkustajat odottelevat myöhästymisajat pääasiassa asemilla. VR on toimittanut odottaville vettä, sillä sää on ollut kuuma koko maassa.

VR:n mediapalvelusta kerrotaan, että sunnuntaina korvaavia busseja oli helpompi järjestää, sillä niitä ei juhannuksen aikana tarvittu suuressa määrin linja-autoliikennöintiin. Maanantaina tilanne on haastavampi.

Yöjunissa jumissa noin 4 000 matkustajaa

Sunnuntaina matkaan lähteneissä yöjunissa on jumissa noin 4 000 matkustajaa. Yöjunia on jumissa tällä hetkellä Hämeenlinnassa, Parkanossa ja Toijalassa, VR:n viestinnästä kerrottiin STT:lle kymmeneltä aamupäivällä maanantaina.

VR kertoo, että ravintolavaunuja pyritään täyttämään pysähdyspaikoilla koko ajan..

Lisäksi muissa junissa, joissa matkustajamäärät ovat pienemmät, myöhästymisiä tulee noin 1–3 tuntia. VR:n mukaan myöhästymisiin on hyvä varautua myös Pirkanmaan ulkopuolella, sillä pääradan pitkä sulku vaikuttaa jonojen muodostumiseen. Junat kulkevat myöhässä koko loppupäivän ajan sen jälkeen, kun rata saadaan auki ja jonoja lähdetään purkamaan.

VR:n mukaan lipun ostaneet saavat muuttaa tai perua matkaliput ilmaiseksi niiltä junavuoroilta, joihin ratatöillä oli vaikutusta. VR pahoittelee ratatöistä matkustajille aiheutunutta haittaa.

Junaliikenteessä oli jo sunnuntaina lukuisia myöhästymisiä, ja VR korvasi sunnuntainakin useita junavuoroja linja-autoilla keskellä juhannuksen paluuliikennettä. Sadat matkustajat joutuivat vaihtamaan junasta linja-autoihin Tampereen ja Toijalan välillä.

VR keskeytti junalippujen myynnin sunnuntaina Tampereen ja Toijalan väliä kulkeviin juniin.