Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Vies­ti­koe­kes­kus­ju­pak­ka hei­jas­tuu toi­mi­tuk­siin, mutta so­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei saa muo­dos­tua tabuksi

Journalistinen ja juridinen arvio voivat joskus perustellusti poiketa toisistaan. Jatkossakin Puolustusvoimista ja turvallisuuspoliitiikasta pitää voida uutisoida analyyttisesti ja kriittisesti, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

"Suomen salaisin paikka", otsikoi Helsingin Sanomat printtilehdessään 16. joulukuuta 2017 julkaistun jutun Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta, joka sijaitsee Jyväskylän Tikkakoskella. Perjantaina, viisi vuotta ja reilu kuukausi julkaisemisen jälkeen Helsingin käräjäoikeus antoi tapauksesta tuomiot jutun kirjoittaneille kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle.

Heidät tuomittiin turvallisuusalaisuuden paljastamisesta. Rangaistukset ovat varsin lieviä: jutun päävastuulliseksi kirjoittajaksi katsottu toimittaja sai 50 päiväsakkoa ja toinen toimittaja jäi rangaistuksetta.

Viestikoekeskusjupakka on ollut monella tapaa erikoinen tapaus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.