Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ve­tu­rin­kul­jet­ta­jat ja lii­ken­ne­oh­jaa­jat po­liit­ti­seen lakkoon ensi vii­kol­la – ju­na­lii­ken­ne tyssää maa­nan­tai­na

Rautatiealan Unioni (RAU) toteuttaa poliittisen lakon ensi viikolla. Lakon vuoksi veturinkuljettajat ja liikenneohjaajat ovat porrastetusti poissa töistä maanantaina ja tiistaina, RAU kertoo tiedotteessaan.

Veturinkuljettajat eivät tule töihin maanantaina 12. helmikuuta kello 00.00–23.59 alkaviin työvuoroihin VR-Yhtymässä, North Rail oy:ssä ja Fenniarail oy:ssä.

Liikenneohjaajat taas eivät tule Fintraffic Raide oy:ssä työvuoroihin, jotka alkavat maanantain kello 18.59:n ja tiistain kello 18.59:n välillä.

– On valitettavaa, että tällaisiin toimiin joudutaan ryhtymään. RAU pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Liitto ei kuitenkaan näe vaihtoehtoa, sillä aitoja neuvotteluja ei ole suostuttu aloittamaan, RAU sanoo tiedotteessa.

VR kertoo verkkosivuillaan, että poliittinen lakko keskeyttää junaliikenteen maanantaina 12. helmikuuta. Lakolla on vaikutuksia myös tiistain liikenteeseen.

Unionin hallitus päätti poliittisen lakon toteuttamisesta eilen. Se kertoo toteuttavansa lakon, koska Petteri Orpon (kok.) hallitus jatkaa edelleen työelämän heikennysten valmistelua.

Ensi viikolla lakkoilevat myös muun muassa Suomen Elintarviketyöläisten liitto (SEL) sekä Sähköliitto. SEL:n lakkoon osallistuu lähes 4 000 elintarvikealan työntekijää.

Sähköliiton lakko taas koskee yhteensä 500:aa liiton jäsentä, jotka työskentelevät muun muassa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloissa tuotanto-, huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 13.45.