Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­kuu­met­ta on ha­vait­ta­vis­sa – Suo­mes­sa on ollut käy­tän­tö, että py­ri­tään muo­dos­ta­maan enem­mis­tö­hal­li­tus

Vuosi on hyvässä vauhdissa, eduskuntavaalit lähestyy, kuumetta on havaittavissa. Presidentti Sauli Niinistö aloitti uudenvuodenpuheella, joka oli poikkeuksellinen painottuen etupäässä Ukrainassa käytävään sotaan, sen vaikutuksiin maamme tilanteeseen ja arkeen.

Välittömästi sodan alettua heräsi maassamme suuri huoli turvallisuudestamme ja miten tähän karmeaan tilanteeseen on suhtauduttava. Muistan hyvin, kun keskustelin ystävien kanssa heidän mielipiteistään, ja yksiselitteinen toteamus oli, että nyt maamme pitää alkaa toimia pikaisesti, eli Nato-optio pitää realisoida.

Itse en alkuun ollut pikaisen toiminnan kannalla, mutta ei kulunut montakaan päivää, kun hyökkäys karmeudessaan alkoi paljastua ja myös kantani kallistui pikaisen Natoon liittymisen puolelle. Valtiojohtomme luonnollisesti huomioi kansan laajan julkisen mielipideilmaisun ja alkoi toimia, liittymishakemus Natoon yhdessä Ruotsin kanssa jätettiin ripeästi.

Turvallisuustilanteemme on saatu aivan uudelle tasolle, vaikka ratifioinnit Turkin ja Unkarin osalta puuttuvat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.