Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vaala sai tun­nus­tus­ta – koh­den­ta­nut niuk­ko­ja re­surs­se­ja kun­ta­lais­ten hy­vin­voin­nin ja lii­kun­nan edis­tä­mi­seen

Vaalan kunnalle myönnettiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2023 -tunnustuksen toiminnastaan kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi.

-
Kuva: Maiju teeriaho /Arkistokuva

Vaalan kunnalle myönnettiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2023 -tunnustus toiminnastaan kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi.

Tunnustus jaettiin torstaina Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa Kempeleessä.

Vaalan on panostanut määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti ennaltaehkäisevään työhön ja  kohdentanut niukkoja henkilöresursseja kuntalaisten hyvinvoinnin ja liikunnan edellytysten luomiseen.

Yhtenä esimerkkinä hyvinvoinnin edistämisestä on Vaalan kunnassa kehitetty toimintamalli, johon kuuluu kerran valtuustokaudessa valmisteltu lakisääteinen hyvinvointisuunnitelma ja sen jatkotoimet.

– Vaalan päättäjät ovat olleet rohkeita ja luottaneet päätösten tuovan hyvinvointia. Positiiviset vaikutukset näkyvät pitkällä aikavälillä ja joskus niitä on vaikea mitata, Vaalan kunnanjohtaja Minna Kärkkäinen kommentoi tiedotteessa.