Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Uusi käänne poh­joi­sen suuren huu­me­ju­tun ho­vi­oi­keus­kä­sit­te­lyn lop­pu­met­reil­lä – Ranska luo­vut­ti Suomeen uusia SkyECC-vies­te­jä, joiden salaus on saatu mur­ret­tua

Pohjoisen suuren huumejutun hovioikeuskäsittelyn loppumetreillä on tapahtunut uusi käänne.

Syyttäjä aikoo esittää Rovaniemen hovioikeudelle uutta todistusaineistoa, jota ei vielä aiemmin esitetty oikeudessa.

Aineisto koostuu uusista SkyECC-viesteistä, joita on saatu Ranskasta Suomeen. Niiden salaus on saatu murrettua eli niiden sisältö on paljastunut viranomaisille.

SkyECC-viestit ovat syyttäjän keskeistä todistusaineistoa poikkeuksellisen laajassa huumausainerikoskokonaisuudessa. Syyttäjä on aiemmin esittänyt niitä oikeudelle, mutta nyt noita viestejä on saatu aineistoon vielä lisää.

– Salauksia on saatu purettua Keski-Euroopassa ja uutta viestimateriaalia on tullut. Joukossa on esimerkiksi mediatiedostoja, kuten kuvia. Uudet viestit antavat todennäköiset syyt epäillä, että yksi Kemiin saapuneista huumausaine-eristä on ollut aiemmin tiedettyä suurempi, erikoissyyttäjä Hannu Koistinen kuvailee.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.