Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Uu­den­vuo­den unel­mis­sa­ni kansa pistää hir­mu­hal­lin­noil­le kam­poi­hin – Voisiko vuosi 2023 olla val­lan­ku­mouk­sel­li­nen?

Iranin poikkeuksellisen kestävät protestit jatkuvat edelleen. Myös Kiinassa ja Venäjällä vuosi voi tuoda mukanaan kansan liikehdintää.

Viime vuodet ovat opettaneet sen, että mitä tahansa voi tapahtua. Sosiaalisen median milleniaalihuumori ennustaakin pandemian ja maailman jakavan sodan jälkeen tälle vuodelle avaruusolentojen ilmaantumista maapallolle. Liekkö tuo olisi edes vuoden ykkösuutinen.

Elämmekin melkoista mullistusten aikaa. Ainakin nuorehkon aikuisen näkökulmasta 2020-luku on ollut poikkeuksellinen, mutta kenties tänä vuonna kaaoksen keskeltä nousee jotain hyvääkin.

Muistutettakoon, että vaikka uutisointi onkin hiipunut, Iranin kansa protestoi maassa edelleen vapautensa puolesta.

Iranilaiset itse puhuvat vallankumouksesta. Erityisesti nuorempi ikäluokka taistelee islamistista hirmuhallintoa vastaan joka päivä riskeeraten henkensä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.