-

Po­lii­sin pää­te­pis­te

Työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrysen yli neljä vuotta sitten käynnistämä rikosprosessi Oulun entisen poliisitalon sisäilmaongelmista päättyi jouluviikolla syyttäjän pöydälle. Professori: Nämä pitää tutkia.

Työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrysen yli neljä vuotta sitten käynnistämä rikosprosessi Oulun entisen poliisitalon sisäilmaongelmista päättyi jouluviikolla syyttäjän pöydälle. Professori: Nämä pitää tutkia.

Tilaajille
Tilaajille

– Onko kaikki mennyt oikein?

Kysymys vaivasi Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutetun Tero Väyrysen mieltä niin monta kuukautta, että hän aloitti poikkeuksellisen rikosprosessin marraskuussa 2017.

Yli sata poliisilaitoksen työntekijää Väyrynen mukaan lukien oli saanut sisäilmaoireita työskenneltyään Rata-aukion poliisitalossa ja hän päätti tehdä tutkintapyynnön Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Väyrynen halusi tietää, oliko sisäilmaongelmissa toimittu asianmukaisesti vai olisiko siinä syyllistytty rikoksiin ja jos olisi, ketkä olisivat siitä vastuussa.

Tutkintapyyntö johti erinäisten vaiheiden jälkeen esitutkintaan ja jouluviikolla päättyneeseen syyteharkintaan, jossa syyttäjä ei löytänyt näyttöä syyllistymisestä rikoksiin.

Käytti myös muita oikeusturvakeinoja

– Olo on sekä helpottunut että pettynyt, Väyrynen kuvailee tuntojaan yli neljä vuotta kestäneen rikosprosessin jälkeen.

Helpotus kumpuaa siitä, että pitkä ja kuormittava vaihe on vihdoin ohi.

Hän oli prosessissa asianomistajana yhdessä kymmenien muiden laitoksen työntekijöiden kanssa. Väyrynen seurasi Lapin poliisilaitoksen tekemän esitutkinnan etenemistä ja toimitti sen noin tuhatsivuiseen esitutkintamateriaaliin häneltä pyydettyjä asiakirjoja.

Rikosylikonstaapeli Tero Väyrynen hakeutui aikanaan poliisiksi, sillä hän halusi ihmisille oikeudenmukaista kohtelua. "Minua ajaa eteenpäin se, että oikeuden täytyy tapahtua". Työsuojeluvaltuutettuna hän on yrittänyt saada oikeutta Oulun entiseen poliisitalon sisäilmaongelmiin liittyvissä asioissa.
Rikosylikonstaapeli Tero Väyrynen hakeutui aikanaan poliisiksi, sillä hän halusi ihmisille oikeudenmukaista kohtelua.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.