Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tuore kirja: Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­han­ke olisi kaa­tu­nut, jos pää­mi­nis­te­ri Sipilä ei olisi pai­nos­ta­nut For­tu­mia mukaan

Sipilän hallituksen elinkeinoministeri Rehn sanoo, että Fortum teki päätöksen itsenäisesti.

Helsinki

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) varmistivat vuonna 2015, että vastentahtoinen Fortum pelasti osakkuudellaan Fennovoiman, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Lauri Nurmi tuoreessa kirjassaan Suomen salattu tie Natoon.

– Elokuun 2015 alkupäivinä Sipilä isännöi Kesärannassa salaista tapaamista, jossa hän ja Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf sopivat Rosatomin ydinvoimalan pelastamisesta, Nurmi kirjoittaa.

Paikalla oli kirjan mukaan myös teräsyhtiö Outokummun hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Outokumpu omisti Fennovoiman osakkeista yli kymmenen prosenttia ja kasvatti omistusosuuttaan.

Nurmi kirjoittaa, että hanke olisi kaatunut, ellei pääministeri olisi painostanut vastentahtoisen Fortumin osakkaaksi venäläisvoimalaan. Sipilää tai Rehniä ei ole haastateltu kirjaan. STT ei tavoittanut Sipilää kommentoimaan uuden kirjan väitettä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.