Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Kaleva Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Toimiva jouk­ko­lii­ken­ne on vält­tä­mät­tö­myys Oululle

Oulun seudun joukkoliikenne on ollut isosti esillä kuluneen vuoden aikana. Talviliikennöinnissä oli välillä suuria haasteita aikatauluissa ja kalustoissa. Ihmisten turhautuminen on ollut täysin ymmärrettävää.

Kesäkuussa joukkoliikennejaosto teki päätöksen purkaa kaikki sopimukset Oulun Taksipalvelut Oy:n kanssa. Tämä oli ikävä, mutta välttämätön päätös. Kaupungin tulee vaatia kaikilta sopimusosapuolilta sopimuksien noudattamista!

Tämä päätös loi kuitenkin suuria uhkakuvia kesäliikenteelle, mutta myös elokuussa alkaneelle talviliikennöintikaudelle sekä tietysti Oulun Taksipalvelut Oy:n henkilöstölle.

Ensimmäisenä ja tärkeimpänä on ollut suuri helpotus huomata, että todella iso osa kuljettajista on työllistynyt muille toimijoille, kuten uskoimmekin joukkoliikennejaostossa. Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että muutos toimijoissa on tapahtunut kohtuullisen sujuvasti.

Kesäaikataulujen alkaessa kesäkuun alkupuolella linjat olivat välillä reilustikin myöhässä, koska talviaikatauluihin verrattuna busseja kulkee reilusti vähemmän, mutta matkustajamäärät olivat kohtuullisen korkealla tasolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.