THL: Suo­mes­sa 29 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Poh­jois-Suo­mes­sa ei edel­leen­kään uusia tar­tun­to­ja

Suomessa on todettu keskiviikkona 29 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kaikkiaan Suomessa on todettu koronavirustartuntoja nyt 7 805 kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaan tartuntatilanne on pysynyt ennallaan. Vahvistettuja koronavirustapauksia on raportoitu 153. Oulussa tartuntoja on edelleen 99.

Myös Länsi-Pohjassa, Kainuussa ja Lapissa tilanne on pysynyt THL:n tilastoissa ennallaan. Länsi-Pohjassa on keskiviikkoon mennessä raportoitu 151, Kainuussa 66 ja Lapissa 80 tartuntaa.

Lapin koronaviruslukemat ovat toistaiseksi pysyneet THL:n tilastoissa 80:ssa, vaikka Utsjoella on tällä viikolla, maanantaina 17.8. ja tiistaina 18.8. todettu kaksi uutta tartuntaa. Tartuntoja rekisteröityy THL:n tilastoihin viiveellä.

Koronaviruksesta johtuvia kuolemia on todettu Suomessa keskiviikkoon mennessä yhteensä 334. Kuolleiden määrä ei ole lisääntynyt THL:n edellisen, maanantaina tiedottaman lukumäärän jälkeen.

Sen sijaan sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on tällä hetkellä kahdeksan henkilöä, mikä on kolme enemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa ei edelleenkään ole yhtään ihmistä.

THL:n mukaan Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 141 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Juttua päivitetty 19.8.2020 kello 13.53: lisätty tieto kuolleiden ja sairaalahoidossa olevien määrästä sekä kokonaisilmaantuvuudesta.

Juttua päivitetty 19.8.2020 kello 15.48: tarkennettu tieto Utsjoella tällä viikolla todetuista tapauksista, jotka eivät vielä näy THL:n tilastoissa.