Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pay­rit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Terhi on kär­si­nyt porukan ul­ko­puo­lel­le jää­mi­ses­tä koko ikänsä, Sarilla ei ole ketään, ketä pyytää kah­vi­seu­rak­si – ai­kuis­iän yk­si­näi­syys kos­ket­taa monia

Yksinäisyys on häkki, josta on vaikea löytää ulos. Se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen.

Millaista on tuntea olonsa jatkuvasti ulkopuoliseksi ja näkymättömäksi muiden silmissä? Miltä tuntuu, kun ei ole ketään, kenelle soittaa? Yksinäisyys koskettaa joka viidettä suomalaista. Ikääntyvien ja nuorten lisäksi yksinäisyydestä kärsii myös yhä useampi työikäinen.

Kemissä asuva Terhi Taipale on yksi heistä. Ulkopuolelle jääminen satuttaa

Taipale istuu kerrostaloasuntonsa keittiössä kääpiövillakoira sylissään ja katselee ikkunan takana avautuvaa maisemaa. Käsi silittää hellästi koiran pehmeää turkkia.

– Yksinäisyyden tunne on toisinaan musertava. Tuntuu siltä, ettei kukaan ole kiinnostunut minusta tai halua minua mukaan omaan porukkaansa, hän sanoo hiljaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.