Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tehy ja Super: Suo­je­lu­työ­tä on annettu so­vi­tus­ti – lakko koskee vain työ­suh­tei­sia, joille ei ole laissa mää­rät­ty suo­je­lu­työn vel­voi­tet­ta

Hoitoalan työntekijäjärjestöt Tehy ja Super ovat sitä mieltä, että lakon piiriin kuuluvat sairaanhoitopiirit eivät hoida omaa velvollisuuttaan potilasturvallisuuden takaamiseksi

Hoitoalan työntekijäjärjestöt Tehy ja SuPer sanovat tiedotteessaan, että hoitoalan lakon aikana on annettu sovitusti suojelutyötä.

Suojelutyö on lakon aikana tehtävää työtä, jotta muun muassa tehohoidon, päivystyksen ja synnytysosastojen toiminta voidaan turvata.

Samalla huomautetaan, että nyt meneillään oleva lakko koskee vain työsuhteisia työntekijöitä, joille ei ole laissa kirjattu suojelutyövelvoitetta. Suojelutyövelvoite koskee vain virkasuhteessa olevia, mutta he eivät ole lakon piirissä.

– Valtaosa hoitajista on työsuhteessa eikä virkasuhteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.