Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tar­kas­taa­ko työn­an­ta­ja jat­kos­sa hoi­ta­jien ko­ro­na­ro­ko­tuk­set? Oulussa val­mis­tel­laan par­hail­laan uuden ro­ko­te­vel­voit­teen so­vel­ta­mis­ta

Hoitohenkilöstön rokotevelvoite on ollut voimassa jo vuodesta 2018. On vielä epäselvää, tuoko koronarokotteen lisäys muutoksia lain soveltamiseen.

Suomen eduskunta hyväksyi hoitohenkilöstön koronarokotevelvoitetta koskevan lain vuoden viimeisessä täysistunnossaan tiistaina. Laki tarkoittaa, että vakavalle koronataudille riskissä olevia ryhmiä hoitavalta edellytetään koronarokotteiden ottamista.

– Tässä ei ole kyse yön yli tapahtuvasta muutoksesta, vaan asiaa selvitetään parhaillaan. Odotamme myös ministeriön ohjeita lain soveltamisesta, kommentoi Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko.

Lain voimaan astumisesta ei Huuskolla ole vielä tietoa. Lakiesityksessä ehdotetaan kuukauden siirtymäaikaa. Voimassa se on vuoden 2022 loppuun.

Aikaisempaa rokotevelvoitetta ei ole työnantajan puolesta vahdittu, vaan työntekijän oma ilmoitus on riittänyt vahvistamaan velvoitteen täyttymisen.

– Pitää selvittää esimerkiksi se, kuinka rokottautumista valvotaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.