Päihdeongelmat: Heidi joi itsensä niin hir­veään kän­niin, että heräsi Oulun sel­viä­mis­ase­mal­ta

Musiikki: Tältä näyttää pia­no­batt­le pak­ka­ses­sa tor­ni­ta­lon katolla

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tal­vi­nen matka, sä­vel­tä­nyt Val­tion­rau­ta­tiet

Prologi. Näytöksen teema on reaalimaailmasta Oulun rautatieaseman ratapihalta varhaisaamuisena keskiviikkona 29.3.2023 noin klo 7.00 ja parin reppanan – sanonta Schubertilta – (vaimoni ja minä) tuskaisesta raahustamisesta syvässä hangessa, pyrkimyksenä ehtiä tuohon aikaan Helsinkiin lähdössä olleeseen VR:n InterCity-junaan.

Franz Schubert sävelsi koko Lied-kirjallisuuden tunnetuimman teoksen ”Winterreise” (Talvinen matka) kuolinvuoteellaan. Laulun sanoma on rakkausruno kadotetusta rakkaudesta ja sen monin tavoin mukanaan tuomasta surusta laulajan elämään. VR:n versiossa ”Talvisesta matkasta” on tuskaa kuin Schubertilla ikään, mutta rakkautta ei ensinkään, sen sijasta jonkinlaista katkeruutta tuhoutuneesta terveydestä kyllä.

Parenteesi. Keskiviikkoa 29.3.2023 vasten yöllä Oulun ratapihalle oli satanut uutta lunta noin 20–30 cm. Ratapiha oli kokonaan auraamatta. Juna raiteella 1 oli useita satoja metrejä pitkä. Meidän vaunumme oli seuraava veturista, joka niissä oloissa näytti olevan kaukana horisontissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.