Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Syys­lo­ma­kau­den al­ka­mi­sen ei uskota ai­heut­ta­van ruuhkia Poh­jois-Suo­men maan­teil­le – "Ar­ki­lii­ken­net­tä­kin on vä­hem­män, tiet vetävät ja ka­pa­si­teet­tia riit­tää"

Eteläsuomalaisten syyslomakauden alkamisen ei uskota aiheuttavan ruuhkia Pohjois-Suomen maanteille. Kuvituskuva.
Eteläsuomalaisten syyslomakauden alkamisen ei uskota aiheuttavan ruuhkia Pohjois-Suomen maanteille. Kuvituskuva.
Kuva: Hanna Sankala-Sivula

Pohjois-Pohjanmaan maanteillä ei ole odotettavissa ruuhkia alkaneesta syyslomakaudesta huolimatta. Oulun tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että teille ei muodostu ruuhkia, vaikka eteläsuomalaiset syyslomalaiset voivat olla liikenteessä.

– Normaaliin vuoteen nähden arkiliikennettä on tällä hetkellä 10–15 prosenttia vähemmän. Vaikka kotimaan matkailu on ollut aiempaa suuremmassa suosiossa, Pohjois-Suomeen ei odoteta isoja ruuhkia, Oulun tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Sami Räihä kertoo.

Oulun seudulla yksi liikenteen pullonkaula voi muodostua Nelostiellä Kiiminkijoen siltatyömaan kiertotielle, jossa on koettu ruuhkia ja jonoja jo nyt arkiliikenteessä.

– Jos syyslomakautta vertaa joulupyhiin tai juhannusliikenteeseen, siellä meno- ja paluuliikenteen päivät ovat selkeämpiä. Nyt syyslomilla liikenne jakautuu tasaisemmin, eikä piikkejä ei synny. Kun arkiliikennettäkin on vähemmän, uskotaan että tiet vetävät ja kapasiteettia riittää, liikennepäivystäjä arvioi.

Uutista korjattu 10.10.2020 kello 15.43: Normaaliin vuoteen nähden arkiliikennettä on tällä hetkellä 10–15 prosenttia vähemmän.