Sun­nun­tain ko­ro­na­uu­ti­set – katso Kalevan päi­vit­ty­vä kooste

Koronaepidemia jatkaa etenemistään. Tähän juttuun on koottu Kalevassa sunnuntaina julkastut koronajutut.

Korona on lisännyt suojautumisen tasoa terveydenhuollossa. Kuva Raahen sairaalasta. Koronavirusta löytyi 267 ihmiseltä sitten perjantaisen päivityksen. Helsingin yliopistosairaalassa näytteiden liikkeitä seurataan taululla laboratoriossa.
Korona on lisännyt suojautumisen tasoa terveydenhuollossa. Kuva Raahen sairaalasta.
Korona on lisännyt suojautumisen tasoa terveydenhuollossa. Kuva Raahen sairaalasta.
Kuva: Vesa Joensuu

Koronaepidemia jatkaa etenemistään. Tähän juttuun on koottu Kalevassa sunnuntaina julkastut koronaepidemiaan liittyvät jutut.

Kello 20.36

Oululainen sisäilma- ja infektioriskien hallintaan keskittynyt Inspector Sec Oy on solminut sopimuksen infektioriskien hallinnasta eduskunnan kanssa. Sopimus käsittää eduskunnan rakennusten ja tilojen desinfioinnin sellaisessa tapauksessa, että tilat saastuvat koronaviruksen takia.

Kello 18.59

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan mukaan koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitetulla sovelluksella tulisi tavoitella vähintään 60 prosentin käyttöastetta, jotta siitä olisi hyötyä. Tämä tarkoittaisi sitä, että sovelluksella pitäisi olla kolme miljoonaa käyttäjää Suomessa.

Kello 17.53

Espoossa sijaitsevassa yksityisessä hoivakodissa on todettu useita koronatartuntoja.  Hoivakodin asukkaista kolme on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. 

Kello 17.37

Kittilän kohdalla voidaan puhua nyt koronavirusepidemian alkamisesta. Kunnassa varmistunut nyt 16 tartuntaa. Määrä kasvoi viikonlopun aikana viidellä. Myös Ylläksellä on havaittu tartuntoja. 

Kello 15.52
Suomi on yhä matkalla kohti koronavirusepidemian huippua, kun tarkastellaan sairaalahoidossa olevien ja kuolleiden määrää. Sairaalahoito- ja tehohoitopaikat eivät ole äärirajoilla, vaan ne ovat valmiit ottamaan vastaan uusia koronaviruspotilaita.

Kello 15.45.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että koronatestejä pitää tehdä niin paljon kuin mahdollista. Kolme kokoomusedustajaa tukee Kulmunin viestiä.

Kello 14.59
THL kertoo, että Suomessa sunnuntai-iltapäivään mennessä 28 ihmistä on Suomessa kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Vuorokauden aikana uhreja tuli kolme lisää.

Kello 12.37
THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta sanoo HS:n haastattelussa, että Suomi voisi mahdollisesti muuttaa nykyistä koronastrategiaansa. Laaja testaus ja altistuneiden eristäminen voisi mahdollistaa koronarajoitusten asteittaisen purkamisen.

Kello 10.58
Suomessa on nyt 1 927 varmennettua koronatartuntaa, kertoo THL. Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen ja potilaiden määrä pysynyt edellispäivän tasolla.

Kello 10.12
Taiwan on koronatorjunnan malliesimerkki koko maailmassa. Maassa on vahvistettu tähän mennessä vain runsaat 350 koronavirustartuntaa. Mitä 24 miljoonan asukkaan saarella on tehty oikein?

Kello 8.00
Näkökulma: Joka suunnalta tulvii nyt uusia menoja miljardiluokan lisäbudjettiin. Hallituksen kehysriihi muuttui koronariiheksi.

Kello 8.00
Koronakriisi on kasvattanut Donald Trumpin kannatusta Yhdysvaltain presidentinvaalissa ja jättänyt varjoon demokraattien todennäköisen vastaehdokkaan Joe Bidenin.

Kello 8.00
Kalevan kysyi puheenaiheessaan, pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin. "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin", vastauksissa perusteltiin.