Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Sun­nun­tain ko­ro­na­lu­vut: Koko maassa 519 uutta tar­tun­taa, Poh­jois-Poh­jan­maal­la 20

Suomessa on todettu 519 uutta koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sunnuntaina julkaisemista tiedoista.

Lauantain uusia tartuntoja ilmoitettiin peräti 794. Sunnuntain luvut ovat tavanomaisesti hieman matalampia, sillä ihmisiä käy yleensä arkipäivisin enemmän testeissä. THL:n päivittäin ilmoittamissa tartuntamäärissä voi olla mukana tartuntoja usealta eri päivältä.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tautitapauksia todettiin 20. Niistä 15 havaittiin Oulussa, yksi Iissä, yksi Limingassa, yksi Oulaisissa, yksi Siikalatvalla ja yhdestä tartunnasta ei ole kuntatietoa.

Lapissa todettiin kaksi tartuntaa, molemmat Rovaniemellä. Kainuussa tartuntoja oli kaksi, toinen Paltamossa ja toinen Sotkamossa. Länsi-Pohjassa ei uusia tartuntoja todettu.

Tartuntamäärät ovat olleet rajussa nousussa viime aikoina. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on ollut 7165. Edeltävällä kahden viikon jaksolla niitä oli 4890.