Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

So­ma­lian si­säl­lis­so­taa 17-vuo­tiaa­na paennut Adnaan Abdi sai oles­ke­lu­lu­van pitkän yrit­tä­mi­sen jäl­keen: "Sy­dä­me­ni olisi mennyt rikki, jos minut olisi pois­tet­tu Suo­mes­ta" – nyt hän auttaa maa­han­muut­ta­jia Suomeen aset­tu­mi­ses­sa

Oululaistunut Adnaan Abdi haluaa omalla esimerkillään näyttää maahanmuuttajanuorille, että kielen ja kulttuurin opettelu on tie hyvään elämään Suomessa.

Adnaan Abdi pakeni Somalian sisällissotaa. Nyt hän auttaa maahanmuuttajia työskentelemällä Oulussa monikulttuurisuuskeskus Villa Victorissa.
Adnaan Abdi pakeni Somalian sisällissotaa. Nyt hän auttaa maahanmuuttajia työskentelemällä Oulussa monikulttuurisuuskeskus Villa Victorissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Adnaan Abdi työskentelee Oulussa monikulttuurikeskus Villa Victorin monikielisessä neuvonnassa. Hän auttaa somaliksi, arabiaksi ja englanniksi maahanmuuttajia monenlaisissa asioissa.

Hän kertoo suomalaisesta kulttuurista, neuvoo muun muassa asunto-, perhe- ja työasioissa, ohjaa harrastuksiin ja suomen kielen opiskeluun sekä neuvoo Kelaan tai Maahanmuuttovirastoon liittyvissä jutuissa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.