Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Pääkirjoitus: Dik­ta­tuu­re­ja nöy­ris­te­le­vä KOK ku­mar­te­lee Pu­ti­nia, Suomen komitea le­vit­te­lee käsiään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sii­lo-ta­lo­ju­tun syy­tet­ty valotti ho­vi­oi­keu­del­le uutta gryn­daus­ideaa – "Tämä oi­keu­den­käyn­ti on ai­heut­ta­nut jo 10 mil­joo­nan tap­piot"

Sveitsissä asuvan syytetyn mukaan syyttäjän vaatima pitkä liiketoimintakielto tuhoaisi taloudellisen toiminnan edellytykset.

Neutraali välimies.

Riippumaton neuvonantaja, jonka tehtävänä on tarkkailla.

Tällaisen luonnehdinnan roolistaan antoi Sveitsissä asuva Teemu Vasankari torstaina hovioikeudessa, missä käsiteltiin hänen toimintaansa helmikuussa 2016 konkurssiin menneessä Kalevala Rakennuksessa.

Syyttäjä väittää, että Vasankari oli yhtiössä tosiasiallinen määräys- ja päätösvallan käyttäjä ja syyllistyi useisiin törkeisiin talousrikoksiin yhdessä kahden muun syytetyn kanssa Siilo-talojen rahoitukseen kytkeytyvässä vyyhdessä.

Käräjäoikeudessa kaikki syytteet Vasankaria vastaan hylättiin, mihin syyttäjä hakee hovioikeudessa muutosta. Tätä vastustava Vasankari kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Hän kuvaili hovioikeudelle pitkää rahoitustaustaansa ja sitä, kuinka hän lähti mukaan perustamaan Kalevala Rakennusta ja etsimään henkilöitä sen hallintoon.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.