Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Säh­kö­lau­to­jen se­ka­mels­ka – säännöt ovat vält­tä­mät­tö­mät sekä lau­doil­la aja­mi­seen että niiden py­sä­köi­mi­seen

Kalevan pääkirjoituksessa 7.5. kiinnitettiin huomiota liikkumiskulttuurimme uuteen ilmiöön: sähkö(potku)lautojen yleistymiseen. En ole nähnyt kenenkään niitä käyttävän avustavan sähköistä kulkemistaan potkimalla, joten sähkölauta lienee osuvampi nimitys.

Jo viime kesänä moni meistä kauhisteli sekä holtitonta sähkölaudalla ajamista että niiden vielä holtittomampaa pysäköimistä. Joinakin päivinä tuntui siltä, että vain harvat osaavat parkkeerata laudan asiallisesti. Vaikutelmaksi jäi usein, että sähkölaudalla ajaminen antaa sellaisen erivapauden, että lauta kuuluukin pysäköidä vapaasti keskelle jalkakäytävää, pyörätietä tai jopa ajorataa ja risteystä.

"Kaikki pyörätiemme eivät ole leveitä baanoja – ja erityisesti ahtailla kevyen liikenteen väylillä äänettömästi ja nopeasti kiitävät sähkölaudat ovat todellinen riesa."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.